Изготвени са и са връчени 99 протокола по Закона за МВР. Съставени са 5 акта за нарушения на изборните права на гражданите, на Секционни изборни комиси е оказано съдействие по 16 сигнала.

Общо 216 информации са получени на откритата телефонна линия в МВР. Служителите на Дирекция „Български документи за самоличност” са издали в столицата и в страната общо 901 удостоверения за изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност и липса на възможност да бъде издадена нова лична карта.

Полицейски екипи продължаваха и днес работа по охраната на избирателните секции, обособени са контролно пропускателни пунктове за осигуряване на безпрепятственото предаване на протоколите от секционните комисии.
 
По-късно Районната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство по жалба за евентуална подмяна на бюлетини в с. Бохот, заснета с видеокамера в изборното помещение, предаде БТА. Засега разследването е срещу неизвестен извършител.
Според жалбата подмяната на бюлетини се вижда с включена училищна камера в класна стая. Записано е как двама членове на СИК при гласуване подменят едни бюлетини с други, на които е имало предварително отбелязан вот. Не е ясно кои бюлетини са подменяни - за президент или за местна власт.
Назначена е техническа експертиза на видеозаписа. Той е предаден доброволно на разследването от охранителната фирма на обекта и е на съхранение в полицията. Ако се установят виновни лица, законът предвижда наказание 3 години лишаване от свобода или пробация.
 
Изборният ден на втория тур като цяло премина много по-спокойно, каза по БНР говорителят на ЦИК Бисер Троянов.