Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, която днес посети строежа на пътния възел, предаде БТА.
По думите й, ще бъде облекчено движението към Южното Черноморие.

Обикновено кръстовището на изхода на Бургас към Созопол и Средец през натоварените летни месеци се превръща в "тапа" за пътуващите.
Кметът на Бургас Димитър Николов каза, че ще иска финансова помощ от МРРБ и за друг участък в града - пътния възел "Запад". Идеята за това съоръжение е да се облекчи трафикът от София и Варна към Южното Черноморие.
Пътният възел ще позволи на автомобилите да не преминават през комплексите и през центъра на града.

Пред журналисти Павлова съобщи и за друг проект - започва изграждането на четирилентов път от Бургас до Слънчев бряг. Първият етап ще е от квартал "Сарафово" до Поморие.
Утре министърът ще провери как напредва строежът на магистралите "Тракия" и "Марица". Тя вече обяви, че лотове 2 и 3 на магистралата (от Стара Загора до Ямбол) трябва да бъдат открити на 1 юли.

Междувременно Карстен Расмусен, зам.-директор на отдела за България в Главна дирекция "Регионална политика" на ЕК, призова правителство ни да обърне повече внимание и на общинските пътища заради лошото им състояние, предаде БНР.
"От стратегическа гледна точка комисията продължава да настоява, че трябва да изградим първо големите магистрали като „Хемус“, „Тракия“ и т.н. Пътувайки по вашите, меко казано, ужасни общински пътища тези дни, обаче определено потвърждавам, че наистина има проблем. Трябва да видим с правителството дали бихме могли да бъдем по-гъвкави и да адаптираме нашата стратегия в това отношение", коментира той в Разград.

По думите му, в крайна сметка, парите трябва да излязат от един и същи джоб и затова трябва да се направят някои трудни решения по отношение на приоритети.
Расмусен, заедно с представители на Еврокомисията, посети обекти в Североизточна България, реализирани по оперативните програми.