По време на визитата с негово участие и в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов следобед ще бъде открит новоизграденият участък от софийското метро - "ж. к. "Младост 1" - ж. к. "Младост 3" - бул. "Цариградско шосе". Трасето е с обща дължина 2,25 км и включва две метростанции и буферен паркинг с 1300 паркоместа.

Междувременно Борисов участва в представянето на нова схема за финансиране по Оперативна програма „Конкурентоспособност“ – Програма „Енергийна ефективност и зелена икономика” и там коментира предстоящото откриване, предаде "Фокус”.
„Ще имаме възможността две отсечки от метрото, с най-големия буферен паркинг, да ги открием с Ромпой. Най-екологичен транспорт, най-бърз, най-чист. Хората, които идват от провинцията, спират, оставят си автомобила, не замърсяват града, не харчат за бензин, взимат си билетчета – от „Люлин”, „Обеля”, след два месеца - цяла София. Това е енергийна ефективност, екология”, похвали се премиерът.
По думите му това е най-добрият европейски проект за тази година. Трасето е с обща дължина 2.25 км и включва 2 метростанции и буферен паркинг с 1300 паркоместа.

По-късно през деня Борисов и Ромпой ще имат среща "на четири очи" в Министерски съвет. След разговорите двамата ще дадат пресконференция.

Неотдавна премиерът съобщи, че председателят на ЕК Жозе Барозу ще дойде у нас на 31 август за откриване на друг етап от метрото.