Кунева се срещна с добричлии в Огледалната зала, където бяха представени и кандидат-депутатите от листата на движението за Добрич. От думите й стана ясно, че ДБГ няма да влиза в коалиция с БСП. Според нея ако начело на правителството няма да е лидерът на политическата сила, това е размиване на отговорност, визирайки отказа на Станишев от премиерския пост. Движението категорично няма да влезе в коалиция и с ГЕРБ.

По думите на Меглена Кунева БСП е неправилната партия, а ГЕРБ – неприличната. „Нашето правителство ще бъде с разпределени по години отговорности, за да е ясно хората какво да очакват. Ние сме за намаляване на субсидията на депутатите - в Германия на един депутат се падат 85 евроцента, а в България – цели 6 евро”, даде пример Кунева.

Тя допълни, че е оптимист за бъдещото управление. „Всичко е на наша страна в момента. Има мир, около нас не се воюва, имаме пари – 13,5 милиарда, които моят екип договори от ЕС, и толкова на ГЕРБ, които не мръднаха и крачка напред. Трябва ни и добро управление. Нормално е да работиш, да получаваш пари, за това, което си изработил, да можеш да образоваш децата си и да дочакаш спокойни старини. Този жизнен цикъл трябва да бъде гарантиран от политиката”, заяви Кунева. Това според нея може да се постигне със закони, които не се сменят всеки ден, с контрол, с коректни назначения, с честни търгове за обществените поръчки, със затваряне на дупките в бюджета.

„Меглена Кунева ще бъде добър премиер, защото обича хората. Тя е добър избор не само заради разума си, а и заради душата си”, заяви пред добричлии Прошко Прошков – водач на листата на Движение „България на гражданите”.