Мъжът беше приет в Клиниката по реанимация, анестезиология и интензивно лечение на ВМА. В резултат на големия шок е получил и тежка сърдечна криза.

Възрастният мъж беше приет в болница на 29 март в изключително тежко състояние след като бе нападнат от глутница агресивни кучета, докато се прибирал от разходка в дома си. Той беше в безсъзнание и на изкуствена вентилация, с множество разкъсно-контузни рани и фрактури по главата, лицето, ръцете и краката. По време на инцидента той бе претърпял голяма кръвозагуба, а в резултат на тежкия шок получи и тежка сърдечна криза.

Професор Ботьо Тачков е един от най-известните българи в Америка. Работил е на Уолстрийт, във външното министерство на Съединените щати, Световната банка и в ООН.

Професор Ботьо Тачков е роден през 1924 г. в Перник. Той е един от най-известните българи в САЩ. У нас обаче е малко познат. Завършва Софийския университет, специалност „Икономика“. Емигрира в САЩ през 1962 г., подгонен от комунистическите служби, на които отказва да сътрудничи. В САЩ става научен сътрудник в Колумбийски университет и прави докторат. В 1968 г. започва кариера на Уолстрийт, където става президент на инвестиционна банка. Следват работа в Министерството на външните работи на САЩ, в Световната банка, в ООН като икономически съветник на правителството на Индонезия, преподавателска дейност в американски и германски университети. Ботьо Тачков владее 6 езика и има издадени 4 книги у нас - "Бягство от Уол Стрийт", "Изповед на един борсов спекулант", "Пари на борсата" и "Сбогом на мечтите".