Нахапаният от кучета професор почина

87-годишният проф. Ботьо Тачков, който бе жестоко нахапан от глутница кучета в София, почина, съобщиха близките му.

Обратно в новината

Коментари - Нахапаният от кучета професор почина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ!!! ПОРЕДЕН!!! ЖИВЕЯ В ГЕРМАНИЯ ОТ 10 ГОДИНИ И ОЩЕ НЕ СЪМ ВИДЯЛ БЕЗДОМНО КУЧЕ... ТЕЖКО НА ОСТАНАЛИТЕ В ТАЯ БЕЗУМНА "ДЪРЖАВА"...:(((

Регистър на всички домашни любимци, със сериозен данък за удоволствието да имаш такъв. Глоба за стопаните на кучета, коити не почистват изпражненията им, не ги водят на каишка , наморник т.н. От тези средства -приюти за бездомни помияри. Които не се вземат за отглеждане -евтаназия. Толкова ли нерешим е този проблем? Или просто не желаем да го решим?

Бог да пази хорицата от криворазбраната, българска любов към животните! Мир на праха на човека! Не стига, че тази Държава оглупя, чалгализира се, и се циганизира, ами и оставяме гнусни псета да убиват и малкото останали стойностни хора.

Бог да го прости! Съболезнования за близките..... Направо нямам думи...... а имам куче....леле, дано наистина се вземат мерки, защото това е недопустимо......

Как можаха да избият кравите, овцете на хората при съмнение за шап от Турция а кучетата не-могат да ги убият?

Лошото е, че кучата хапят пешеходците само, а тези, които следва да вземат радикалното решение по въпроса се движат САМО с автомобили.Шанса да усетят какво е да те наръфа улично кученце е никакъв и това е причината да нямат капка солидарност с пациентите на пирогов, окалази се там след като упорито са отказали да станат кучешка храна

Когато шофьор убие човек на пътя независимо от причината всички ние скачаме и искаме наказания. Наказания понасят и тези услужили с кола на шофьор причинил нещастието. Така и сега трябва да искаме виновниците да си понесат отговорността и да бъдат съдени. А виновни са кметицата и тези около нея. Няма с кого да се оправдават, от 7 години столицата е в ръцете само на една партия.

Всички от Екоравновесие и подобни лапачески организации и фондации трябваше да минат до един под строй през болницата, да видят този полуизяден човек, за да видят за какво става въпрос и до какво води безскупулния им бизнес с кучешките кастрации и програми...

Бог да прости професора!Но искам да се знае,че всеки ден има в София нападнат човек и ухапан от помиярите,но не се съобщава.Може да проверите в Пирогов и в Първа градска б-ца,статистиката е ужасяваща.Да мълчат кучозащитниците,крайно време е да се вземат решителни мерки и да не остане един пес на улицата!

Достоен човек, достоен българин ! Не заслужаваше такава смърт, изяден от кучета в собтвената си родина ! Не заслужаваше, никой не заслужава такава смърт, никой !

Виждате ли какви кметове си избрахме! Да ни оставят за храна на кучетата. НЕКА СЕ ИНИЦИИРА РЕФЕРЕНДУМ как да се постъпи с бездомните кучета. ДА СЕ ПРЕБРОИМ СОФИЯНЦИ КОЙ КАКЪВ Е. Ако Кмета не го предложи ЩЕ СМЯТАМЕ, ЧЕ Е ФИНАНСОВО ЗАИНТЕРЕСОВАНА от бизнеса с кучета. АЙДЕ ФАНДЪК ДА ТЕ ВИДИМ ОТ КОИ СИ? Сигурен съм, че пак ще излъжеш, както всички Герберасти.

От социализЪма си се оттървал, но 'демократичните' екогъзове те затриха...

Когато мечките в Родопите нападаха хора и стада овце, се организираха хайки и биваха убивани... Къде бяха тогава природозащитниците питам аз!? И някой тук ще ми обяснява, че един живот не може да се сравнява и заменя с друг... В случая може и е крайно наложително!

Жалко! Да е светъл пътят на Професора.Има виновни.Да си понесат отговорност.Колко пари се наляха за този проблем като в бездънна яма?Резултат никакъв.Не е решение това , че след 4 или 8 години кучетата ще намалеят,а и вече не вярваме .Кучета изяждат хора сега.Толкова много недоволство, изразиха обикновените хора последните дни.Дано чуят тези, които трябва да го решат.

О... това е чудесна идея! Подкрепям с две ръце!

Пуделката Фандъкова - в затвора. Тя е пряко отговорна за това убийство.

С какви обещания идваха кметовете на София ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА С КУЧЕТАТА. От колко време ни ЛЪЖАТ има няма 15г. Резултата УМИШЛЕНО СЕ ПОДДЪРЖА 8000-14000бр. кучешка популация.(кучетата имат ценна кожа). Прав е Сидеров. ВРЕМЕ Е НИЕ ХОРАТА ДА СЕ САМООРГАНИЗИРАМЕ И ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМА! Стига ЛЪЖИ стига КРАЖБИ стига ЧОВЕШКИ жертви.

Госпожо Фандъкова,кой ще поеме отговорност за поредната жертва на помиярите.Гласувах за вас с надежда ,че ще решите този наболял въпрос за бездомните кучета.Казахте ,че през 2012 г. няма да има куче на улицата.Уви ,помиярите се увеличиха и започнаха инцидентите с хора.Само празни приказки по всички телевизии. Ние софиянци имаме ама задължения-да си платиме данъците,сметките към монополистите.,да си изчистим пред къщите си.Питам като стара софиянка -какви права имаме? Или само ще гледаме как източвате милиони, които ги давате за помияри.Аз няма повече да гласумам за вас.!!!!!!!!!!!!!!

Горкият човек. Светла му памет. Върнал се в "демократизираната" си родина да си изживее старините, а го убиха жестоко глутница кучета. Всички кметове за последните двадесет години имат вина за смъртта му.

много ми е интересно какво ще обясни общината като и се наложи са се бръкня няколко милион за обезщетения за този конкретно човек

Нали се сещаш, че евентуалното обезщетение ще го платим аз и ти?!? Общината просто ще ги прехвърли от единия в другия джоб.

ако аз убия бездомно куче, ще се намери кой да ме съди. ха сега да видим има ли кой да съди бездомните псета? а и какво от това, човека вече го няма. Решението е 50 полицаи или хора от силова държавна структура да минат с пистолети със заглушители и с един два камиона, да изтрепят де що видят бездомен пес и така всеки месец. След една година проблемът ще е решен.

Прекия отговорник за тази смърт и другите осакатени Българи от кучета е Фандъкова. Убиеца е ФАНДЪКОВА! Държавата в лицето на правителството е вдигнало ръце от неволите на народа си - тя е предпоставка за извършването на убийства, на грабежи, на изнасилвания, на търговия с хора. Президента и премиера ни сочат ВИЖДАНИЯ за просперитета ни и ни теглят НАДОЛУ. ТЕ НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПОСОЧАТ ПРИЧИНАТА, която ще накара новоизлюпените милионери и съкратените служители и научни работници (които никога няма да се пенсионират) да си подадат ръка и да върви БЪЛГАРИЯ напред.

За съжаление всичко това се използва за отвличане на вниманието на хората от големите проблеми в страната.Скандал след скандал.Всички управляващи вън -Борисов,Найденов, Цветанов.Как не се наядаха вече. Държавата рухва, няма закони, няма ред,парите ни отиват в разни олигарси по разни пътечки, те забогатяват, ние обедняваме.Жалка картинка.Толкова ме е яд, че не съм се родила в друга по-цивилизована държава.Всеки ден някой те мачка, мачка и така докато те унищожи.......

Съболезнования към семейството и близките ! ----- Аз-лично онемях . Извинете .

За тази гадост Фандъкова и всички отговорни чиновници, трябва да бъдат осъдени за милиони и да ги вкарат в затвора !!!!!!!!!

В помиярска държава побеждават помиярите, били те хора или кучета. Нормалните са малтретирани и изяждани от помиярите. Дават се милиони за решаване на проблема и какво ??? Съд трябва да има за тази фандъкова безхаберност и малодушие.

Шекспир да бе написал произведение за това, че демокрация на олигофрени е по-смъртоносна от партокрацията на болшевишки режим, нямаше да е толкова убедителен колкото действителността. Чуйте само как звучи: Професорът в страната на Ентелигентите , където се третират въпроси от рода на: възможно ли е мирно съвместно съществуване между озверели приятели; кой е по-голям приятел на Човека човекът или песоглавецът; и правата на Човекa и на неговите приятели.Виновен бил тоз, виновен бил оня. Не разбрахте ли, че управляващите извън своя интерес, не правят нищо повече за народа, от това което той не ги принуди. А какво може да се очаква от управляващи на изглежда прост народ? Предлагам създаването на фондация проф. Ботьо Тачков за опазването на хората и подпомагаща защитата им в съда. Вечна му памет на професора!

Не виждате ли, че проблемът с бездомните кучета се използва за отвличане на вниманието от по-сериозните (Белене, Среб. фонд, емитирането на нов дълг - облигации и ужасяващата криза в икономиката). И медиите се използват активно точно с тази цел. Доказателствата са пред вас - вижте само колко коментари на "нерегистрирани" потребители има по темата вчера, когато това е официално невъзможно в dir-а! А и много от останалите върли коментатори са с един и същи IP-адрес. Платените форумни тролове се вихрят, сеят ненавист и противопоставяне, а вие им се хващате...

editors

Коментарите от нерегистрирани потребители в почивните дни са направени през мобилната версия, чрез която потребителите постват от телефоните си без регистрация.

Бездомните кучета са част от политиката за тероризиране на българите и за създаване на определена среда на живот.... и разбира се тези кучета са средство разни организацийки да печелят от проблема....

Има решение колеги.Трибва ни по едно семейство ( виетнамци или китайци ) във всеки квартал на София.Гаранция до една година максимум нито котка ще остане ни куче.А ако защитниците на животните реват много,може и тях да изядат.

По-добре - ловна дружинка!

А да бе да ! Та после да се чудим пък от тях като се размножат как да се отървем.

Е, поне в едно успя Фандъкова за два кметски мандата!

Оставете милите ни помияри на мира. Те са толкова гальовни, тихи и сити! Никаго няма да нападнат човек, хапят само избрани личности, бивши антикомунисти. Броят им трябва да стигне 100 000 , и предлагам да ги изнесем за Азия, там ги ядат задушени с ориз. Призовавам природозащитниците да се въоръжат и да дадат отпор с гърдите си на командите, ловящи нашите мили кутрета. Да живеят помярите!

Когато в Гърция се самоуби възрастен човек за това, че са му намалили пенсията (не го давам като пример на нашите пенсионери), веднага хората се вдигнаха на масови протести срещу намаляването на доходите им.Когато у нас кучета изядоха човек в града (не в джунглата), посред бял ден, ние си гледаме сеира, вместо да се вдигнем и да изметем от общината тези смешни управляващи - на всички нива.

87-годишният проф. Ботьо Тачков, почина, съобщиха близките му Да у нас интелигенцията кучета я яли. Каква ирония само! Даже журналистите, дет се бутат и те у интелигенцията избягваха да му съобщават името, за тях той бе просто възрастния нахапан мъж. Професорът, спасил се от комунистическия режим в изгнание, се връща от хъшовство в Родината, за да бъде разкъсан от псета. Е, от тях не успя да се спаси. Срам за вас българи, срам за вас тъпаци! Дано изляза лош пророк, но такъв народ нищо хубаво го не чака.

Сигурен ли си за 3-те клетки?

Бог да го прости! Случилото се с професора е голям срам за България.

Световно известен професор изяден от кучета в България.....Ужасяваща новина!Ако имахме НОРМАЛНИ УПРАВЛЯВАЩИ/а не крадливи примати/,кучешкия проблем е решим за не повече за час в цяла България.Но това е БИЗНЕС,човешкия живот не струва нищо.Бизнес в БГ е КУЧЕТО,БОКЛУКА,ЛЪЖАТА,КРАЖБАТА,ИЗМАМАТА....а и търпимоста на народа още повече улеснява това да ни правя живота повече от ад.

Ал

Фандъкова е пряко отговорна за тази смърт, тъй като абсолютно нищо не направи за да реши проблема с кучетата. А това е НЕЙНО задължение!

Заобикалям бездомните кучета,рискувайки да ме удари кола, защото слизам на асфалта.Предпочитам такава смърт , отколкото да ме изядат кучета. Как заспиват спокойни кметовете на фона на кучешкия лай..

Ами те не ходят пеш, возят се в служебни коли

се прилага онзи закон, който е бил в сила по време на извършването му. Софийската градска прокуратура (СГП) трябва да образува досъдебно производство срещу Йорданка Фандъкова и да предяви обвинителен акт. Съдът трябва да реши, че подсъдимият кмет на София е виновен и да постанови присъдата, акцентирайки върху тежките последици на деянието му. Обект на престъплението по чл. 282 и сл. от НК са обществените отношения, които осигуряват нормалното функциониране на държавния и обществения апарат, на неговите органи, притежаващи властнически правомощия. Наказателният кодекс има за задача да защитава от престъпни посегателства личността и правата на гражданите и цялостния установен в страната правов ред. Чл. 282.(3) За особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е лишаване от свобода от три до десет години, като съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6 .

Unknown

Много ми е интересно от къде идват бездомните кучета. Предполагам, че хората като едни добри и възпитани същества никога не биха изхвърлили домашните си любимци. От тук следва, че на тези кучета им омръзва да имат дом и стопани и решават да станат бездомни... Всички вие, които заставате срещу защитниците на кучетата, замислете се срещу кого всъщтност трябва да застанете. Хората сами сме си виновни, че това се случва, че има гладни и бездомни кучета. Аз обичам кучетата и никога не бих оставила своите на улицата, при никакви обстоятелства. Затова, всички вие, които нападате кучетата и техните защитници, престанете с негативните си коментари и се замислете над ценностите си и как можете да промените това, което се случва. Колкото до съответната случка, няма какво да се коментира. Горкия човек си е отишъл по много жесток и нелеп начин, мира на праха му! Но отново ще кажа, кучетата не са виновни, виновни са хората и тяхното нехайно поведение по отношение на животние!

Ами как няма да има когато средствата които се отпускат за кастрация отиват в нечии джоб! Виждала съм кучета с отличителни знаци за кастрация да влачат след себе си по 7-8 малки кучета и то неведнъж. Аз също имам куче и ги обичам ама това на нищо не прилича. Но то системата е такава.....

земеш не идеш скоро, а?

краино време е тази дъrjavа да бъде дадена под съд за нарушаване на човешките права,за "ухапване "на човешките права .то просто да не смееш да излезеш навън.бях в бг преди две години в отпуск,и да ви priznaia ,изпитвахstrah да изляза навън сама,без да има някои с мен.и на хората не им precheshe това,че бездомните кучета се мотаят в краката им,напротив,радваха им се,докато някое не ги ухапе.но нали трябва да има работа за всички,и за бърза помощ също.

Тази нелепа участ сполетяла един човек няма да спре наглите защитници на хайките кучета убиващи безнаказано из цяла България.

Мисля че човешкият живот струва повече от този на безброй улучни помяри! Бог да прости този голям българин! Дано и тези които защитават тези улични псета ги сполети същото като професора и после да ги видим кой ще защитават! По добре да избием помярите отколкото да има още изядени и умъртвени хора по този отвратителен начин! Обичам животните и кучетата ужасно много но пак казвам хората някак си са ми по скъпи!!!

Нито един живот не струва повече от друг живот и всеки , за който живота е светиня няма да направи сравнение , защото доводите за тежест за едното или другото само биха определили душата ти като бедна и подчинена на дребнава пристрастност. Безкрайно тежко се приема смъртта на един толкова заслужил българин, които дори със събитията около кончината си ни осветли един проблем ,които си е изцяло човешки и всички кучешки смърти няма да го помръднат дори на милиметър. А именно -няма да погубят човешкат алчност. Следва когато си виновен за нещо да оправиш за своя сметка и да го решиш в генезиса , а не първосигнално да лекуваш симптомите. Фандъкова незабавно трябва да подаде оставка. Трябва също така да се разследват всички свързани с проблема - от екозащитници до общински служители. И интересно - доста малко хора помнят защо изобщо някой живее в тази крайна мизерия в Малинова долина. Отговора изобщо няма нищо общо с кучетата.

Абсолютно съм съгласен! Смърт на кучетата, живот за хората!

Кучетата трябва да бъдат избити!един помияр не трябва да остане!6 милиона???по 10 кинта за глава на куче ...пак ще останат!тези в общината тъпаци ще говорят за условия..на живот за кучетата..да построят детски градини!

Бог да го прости човека ... велик Българин, на който му е било писано да умре убит от отвратителна кучешка глутница .... дали " големите " приятели" на четериногите ще се сетят най-после, че техните любимци, могат да бъдат и опасни ...... ?! Моето уважение към всяко живо същество, но когато то започне да бъде агресивно и да УБИВА БЕЗ ПРИЧИНА - съжалявам ... но имам само едно нещо за него .... - куршум !

СВЕТЛА ПАМЕТ НА ПРОФЕСОРА! АБЕ, НЯМА ЛИ МЪЖЕ В СОФИЯ?! МЪЖЕ ИМА ЛИ В БЪЛГАРИЯ? КАКВО ОЩЕ ЧАКАМЕ? НЯКАКВИ ЛИГАВИ, КОМПЛЕКСИРАНИ, МАЛОУМНИ КУЧКАРИ КРАДАТ ПАРИ ЗА СМЕТКА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НИ. НЕ СЪМ УБИВАЛ В ЖИВОТА СИ, НО СЕГА ЩЕ СТОРЯ ТОЯ ГРЯХ, ЗА ДА СПАСЯ ДЕТЕ... ЩЕ ОЧИСТЯ СОФИЯ ОТ НЯКОЛКО ПОМИЯРА, НАПРАВЕТЕ ГО И ВИЕ! ЗАКОНИТЕ ГИ ПИШЕМ НИЕ, ИЗБИРАТЕЛИТЕ. ДА ПАЗЯТ НАС, НЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.

Престъпление е да има кучета по улиците!както и да се хранят пуснати на свобода.от тези кучета печелят пари тези защитници!кои са те?имат ли лице?да излезе сега да каже нещо!помияри!човек трябва да умре за да стане нещо!