Това е първият случай на разсиновяване в Добричка област, заяви директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане Веселин Гочев. По думите му детето е напълно здраво, но отново е настанено в социална институция и се търсят нови родители.

"Досега не сме имали такъв случай, за нас това беше шок, защото винаги сме се старали да подберем за децата най-добрите кандидат-осиновители, които ще полагат най-добрите грижи за тях”, коментира Гочев.

Той обясни, че само два месеца, след като взела момиченцето, осиновителката дошла в дирекцията и обяснила, че иска да го върне обратно, защото я нервирало, а и не можела да гледа дете и куче.

"Жената, която е с добра професия и работи на добра позиция, все още не е подала молба да бъде заличена от списъците с кандидат-осиновители", допълни Гочев.

Директорът отбеляза, че след осиновяване на дете в продължение на 2 години социалните работници периодично наблюдават как то се развива в новото си семейство и какви грижи се полагат за него. Досега се гордеели, че не са имали такъв случай като последния.

По думите на Гочев към момента в регистъра за осиновяване от област Добрич са вписани 98 деца, като 42 от тях са здрави, а другите 56 имат различни заболявания. Само за април в регистъра са вписани 4 новородени деца.