Водещият на "Шоуто на Слави", който преди време организира провалилия се  референдум за изборните правила, написа в профила си във Фейсбук:

"Уважаеми съграждани, всеки ден новини, но днес една новина направо ме сащиса. Корнелия Нинова иска референдум! Референдум за Истанбулската конвенция. Откога бе, како? Откога приемаш референдума за някаква форма на демокрация? Ами, нали един референдум с гласували 3 милиона и половина българи за тебе не съществува? Според теб такъв референдум няма, защото не ти изнася. Но понеже искаш да трупаш точки с народна любов, референдум за Истанбулската конвенция може да има. Много избирателно, бе!

Уважаеми български политици. Не, това не трябваше да го казвам. Български политици, колкото и емоционално да звучи и колкото и да се напрягате - всъщност вие будите само съжаление и отвращение".

По-рано днес Нинова настоя парламентът да не разглежда изобщо спорния документ и обяви, че от БСП внасят подписи за провеждане на национален референдум, за да може "народът да каже своето мнение по създалата се ситуация". Социалистите предлагат въпросът да бъде: „За“ или "против“ сте ратификацията на Истанбулската конвенция?“.
По закона за референдумите такова допитване не е възможно, ако конвенцията вече е ратифицирана.