Това съобщиха от пресцентъра на МВР в традиционно за този период на годината съобщение, в което отново предупредиха шофьорите да не оставят автомобилите си включени нито за минута.

Вчера сутринта собственик на „Ауди А5” се разделил с колата си като я оставил с включен контактен ключ, докато затварял гаража си. Инцидентът на ул. „Каймакчалан” в рамките на десет минути – между 8.30 ч и 8.40 часа.

По подобен начин била отмъкната „Мазда 5” от кв. „Филиповци” на ул. „Детелина”. Нейният собственик оставил двигателя да работи, за да затопли купето и отишъл да заключи гаражната клетка. Връщайки се обратно, установил, че колата я няма.

Друг разсеян собственик останал без скъпоструващия си автомобил „Мерцедес CL 55 AMG”. Снощи мъжът паркирал колата близо до бензиностанция на кръстовището на бул. „Н. Габровски” и бул. „Г.М. Димитров” и тръгнал да си купи цигари. Вървейки към бензиностанцията видял собствената му кола да го задминава, шофирана от непознат. Кражбата била извършена в рамките на две минути, установили полицаите.

По подобен начин бил откраднат джип „Мерцедес ML 280 CD пред зоомагазин в кв. „Драгалевци”. Пътуващите в автомобила влезли да пазаруват и когато след минути се върнали установили липсата му.

Вчера следобед пък патрулиращи полицаи се натъкнали на шест леки коли с работещ двигател, докато собствениците им спокойно пазарували в голяма търговска верига. Служителите на реда реагирали адекватно и останали на паркинга, за да опазят от кражба автомобилите на небрежните граждани, допълват от МВР.
От ведомството са категорични, че шофьорите не трябва да рискуват да правят това, въпреки крайно ниските температури навън.