Съдът уважи искането на адвокатите, макар че свидетелят нееднократно заяви, че се страхува за живота си, след извършено на 3 януари покушение срещу, предаде БТА.

Джамалов потвърди свидетелските показания на Лозан Цеков, че двамата са предали бял микробус на подсъдимия Янко Попов-Туцо, и че намерили превозното средство запалено край село Железница. Както е известно, в този район бяха открити труповете на физическите извършители на убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

От показанията на свидетеля стана ясно, че Петър Стоянов-Сумиста му е разпореждал да предава на други хора задачи за побои и палежи. По-рано бе направена очна ставка между Боян Джамалов и Стоянов, на която подсъдимият заяви, че не е давал разпореждания за палежи, побои и следене. Заседанието на съда продължава с разпит на Велизар Младенов. Той потвърди свидетелските показания на Боян Джамалов и Лозан Цеков за запаления микробус край село Железница.

 Свидетелят разказа, че по разпореждане на подсъдимия Петър Стоянов е закарал три манекенки от известна модна агенция до Бургас, за които му донесъл 3000 лева. Купувал е sim-карти, които лично доставял на Стоянов.

Делото срещу "Килърите" започна на 27 юни. Пред съда като обвиняеми са изправени Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Срещу тях са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палежи.