Сред тях е бил и Сергей Скрипал. На 10 февруари 2018 година на бившия агент на КГБ Борис Карпичков, който живее под фалшива самоличност в Обединеното кралство, позвънил колега от руските спецслужби.

Според Карпичков, позвъняването е дошло някъде от континентална Европа. Той предупредил бившия КГБ служител, че неговото име е в списък от 8 души, одобрен от Москва и които трябва да бъдат ликвидирани. Това разказва самият бивш агент пред Bloomberg Businessweek на тайна среща.

Първоначално той не обърнал сериозно внимание на разговора, но всичко се променило, когато на 4 март Сергей Скрипал и дъщеря му бяха намерени в безпомощно състояние в Солсбъри.

Причината-едно от имената в списъка било именно на Скрипал. Оттогава Карпичков живее в постоянен страх. Според лекари страда от пост-травматично стресово разстройство и не може да спи през нощта. Инсталирал е камери навсякъде около дома си, макар че живее под измислено име и самоличност.

Той има вече зад гърба си две нападения от предишни години, едното през 2006 година, когато просяк хвърля в лицето му прах в Нова Зеландия. Карпичков е бивш майор от КГБ, работил в Латвия, а след 1991 година става информатор на ЦРУ. Сега иска по-добра защита от британците.