Това съобщи наблюдаващият прокурор Павел Жеков, цитиран от Haskovo.info.

Лекарите са установили, че 23-годишният Данаил, който на Великден блъсна и уби шестима младежи в Симеоновград, е вменяем и може да носи отговорност за катастрофата. Според експертизата няма болестни състояния, които да пречат той да участва в наказателно производство.

"Все още обаче не са готови останалите експертизи по случая", обясни Жеков. Тепърва трябва да излязат техническата експертиза и тези от аутопсиите на шестте жертви. Едва след това може да бъде повдигнато обвинение срещу шофьора.

Засега единственият обвинен за катастрофата е 19-годишният Живко Желев, който даде колата си на пияния си братовчед Данаил. Срещу него вече бяха повдигнати обвинения, тъй като по закон няма право да предоставя автомибила си на човек, употребил алкохол.

В средата на юни родителите на загиналите младежи организираха бдение за справедливост пред министерството на правосъдието в София, което бе и протест срещу забавеното обвинение. Тогава прокурор Жеков каза, че ще отговори на родителите за забавеното обвинение, когато дойдат да протестират пред хасковската прокуратура.