Към 23.15 часа снощи от движещ се автомобил е подаден сигнал за катастрофа на пътя Железница-Симитли, който е успореден на главен път Е-79, но минава от другата страна на река Струма, предаде БГНЕС.

Лекият автомобил "Алфа Ромео" излязъл вдясно от пътя на прав участък, предното му дясно колело пропаднало в дълбока канавка и, изкоренявайки два дънера, се преобърнал. След това направил лупинг и се озовавал пак на пътя, но по таван.

Към мястото на пътния инцидент потеглили две линейки от Спешните центрове в Благоевград и Симитли. Лекарите от открили колата, но от водача нямало и следа нито в колата, нито в канавката или храстите край пътя. 

По това време на мястото пристигал екип на “Гражданска защита” и патрулка от полицейския участък в Симитли.

Успоредно с тях, разбрали за инцидента, от Железница дошли два леки автомобила с приятели и близки на катастрофиралия шофьор. По тяхно настояване, лекарката, фелдшерът и шофьорът на линейката от благоевградския екип започнали отново да претърсват храсталаците и дълбоката към 1.50 метра крайпътна канавка. След като отново не бил открит никой, спешният екип обявил на струпалите се 7-8 близки на водача, че преустановяват търсенето. Това нажежило обстановката, тъй като, по думите на медицинския екип, повечето от мъжете били пияни. Те дори започнали да блъскат лекарите и дори полицаите.

Накрая някой се сетил и позвънил на телефона на катастрофиралия и той отговорил. Оказало се, че е жив и здрав.
Междувременно в суматохата някой успял да грабне падналата в канавката предна регистрационна табела на колата и да избяга.

За минути от Благоевград пристигала втора патрулка и полицаите успели да успокоят страстите. Четирима били отведени, за да дадат писмени показания в участъка в Симитли. Прекратен бил и опитът катастрофиралият автомобил да бъде качен на платформа на Пътна помощ, пристигнала от Железница. 

Най-вероятно шофьорът също е бил пиян, затова избягал от местопроизшествието, коментираха от полицията.
Работата по случая продължава, установява се кой е собственик на автомобила и кой го е управлявал, заявиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.