„Имаме свидетел, който казва, че колата е била засечена”, каза старши комисар Йорданов, цитиран от "Фокус".

Загиналият мъж е на 30 години. Катастрофата е станала на столичния булевард "Никола Мушанов", съобщиха от пресцентъра на МВР. Загиналият е пътен полицай, който е пътувал с личната си кола за работа. Злополуката е станала минути след 8.00 часа, след като мъжът е загубил контрол върху автомобила, който е шофирал. Колата се е ударила в стълб и шофьорът е загинал на място.

Няма други пострадали при катастрофата. Предстои да се установят причините за злополуката.

Също сутринта жена беше ранена при катастрофа на Околовръстното шосе в София, съобщи bTV. Инцидентът е станал при разклона за село Мрамор. Жената е пътувала с лек автомобил, който се ударил в камион. От "Пирогов" съобщават, че 35-годишната жена е с политравма - фрактури на дясното бедро, десния глезен и таза. Настанена е в централна реанимация.

За тези, които ще пътуват, от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават, че пътните настилки в страната са сухи. Затворени са обаче проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.

Засилен е трафикът на ГКПП "Калотина" и "Капитан Андреево". От МВР препоръчват на влизащите от Турция в България да използват ГКПП "Лесово", където трафикът е по-спокоен. На гранично-пропускателен пункт "Дунав мост" също е затруднено движението заради камиони и ремонт на моста.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Слънчев бряг – Бургас и над 20 тона – през Айтоски проход.