Утре 46-годишният Пъков ще застане пред 32-ри състав на Софийския градски съд, който ще разгледа искането му за условно предсрочно освобождаване, съобщиха от институцията.

6-годишното момченце бе блъснато на 14 април 2015 г., докато кара колело на ул. "Павел Хаджисимеонов" в Панагюрище. Експертиза установи, че 44-годишният тогава Пъков, който се оказа рецидивист на пътя, е карал джипа си "Ауди Q7" със 78 км/ч. Петьо загина на място.

На 30 юни 2015 г. Окръжният съд в Пазарджик осъди Пъков на 4 години затвор при първоначален общ режим и го лиши от правото да управлява моторно-превозно средство за срок от 7 години.

Делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като бизнесменът призна фактите и обстоятелствата по обвинителния акт и наложеното наказание се редуцира с една трета.

Няколко месеца по-късно Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата. 

Цветан Пъков бе признат за виновен за това, че предприемайки маневра за изпреварване на движещия се пред него автомобил, увеличил скоростта, движейки се с 78 км/час. По същото време 6-годишният Петьо започнал да пресича с велосипеда си пътното платно. Когато стигнал до средата, последвал удар между него и автомобила, при което детето попаднало под бронята на автомобила, който го влачил още 40 м, докато не изпаднало на пътното платно. 

Същевременно днес бащата на убития Петьо - Петър Гевечанов е публикувал снимка в личния си профил във Фейсбук, че със съпругата му Десислава са станали родители на трети син - Божидар.