Сигналът за инцидента е бил получен около 1.45 ч. Три момчета са пътували в лек автомобил "Форд", когато на десен завой на ул. „3-ти март” в подбалканското градче шофьорът изпуска управлението и колата се удря в железобетонна ограда, след което се преобръща. 

Пристигналите на място екипи на полицията и пожарната са извадили от смачкания автомобил младежите, които са от сопотския квартал „Сарая”. Две от тях - 15-годишен ученик и 19-годишен негов приятел, са откарани в пловдивска болница с  черепно-мозъчни травми и опасност за живота. 19-годишният им спътник е с натъртвания и след медицински преглед е освободен за домашно лечение.

По първоначални данни колата е била управлявана от най-малкото момче, което е неправоспособно. Работата по случая продължават служители от полицията в Карлово.

Междувременно 56-годишен мъж загина днес при челен удар в Русе.

В събота във Велико Търново при друга тежка катастрофа загинаха двама курсанти - на 22 и 23 години от НВУ "Васил Левски". Днес в памет на двамата в университета е обявен ден на траур. Представителни части на висшето военно училище и на оркестъра ще отдадат почести при погребенията на Станислав Иванов - от 16 часа в Самоков, и Аврам Минчев - от 12 часа в село Владимирово, област Монтана. Разходите по траурните ритуали ще бъдат поети от военния университет.