По този начин нищо неподозиращият Иван Иванов станал крупен длъжник, тъй като фирмата дължи повече от 11 млн. лева към държавата и банки, съобщи bTV.

Мъжът заработва по някой лев като гробар и общ работник, понякога проси цигари от съселяните си, защото живее в мизерия. За това, че става бизнесмен научава преди дни. Доведеният му син го води в Бургас, където само трябва да мълчи и да даде личната си карта. След две разходки до там и няколко срещи, бай Иван се оказа собственик на яхти, но с милиони дългове.
"Дадох си личната карта преди два месеца, не знам какви документи съм подписвал", казва бай Иван.

Според адвоката на Йордан и Динко Диневи, Виктор Рашев те нямат нищо общо с цялата схема. Още през февруари тази година продали дяловете във фирмата за яхти на третия си съдружник Георги Михов.
"Какво е станало след тази дата, нито мога да коментирам, но мога да кажа, че по повод тази фирма Диневи не са имали с който и да е друг взаимоотношение, освен с Михов”, каза Рашев.

След като купува „Венид яхт", Георги Михов я преименувана на „Вектор яхт" със седалище в село Балван. Според договора бай Иван е платил 15 000 лв. , съобщи PRO BG.

Според адвокат Рашев в момента, в който Диневи излизат от дружеството задължения няма.

По-късно днес от "Диневи груп" изпратиха прессъобщение до медиите, в което обясняват, че не са собственици на "Венид яхт" и намесата им в сделката с Иван Иванов било спекулативно и злонамерено.

"Срещу “Диневи груп” се води системна компроматна война, инициирана и режисирана от несебърската партия ДЕЛА и Чавдар Александров. Всеки продължаващ опит името й да бъде замесено в скандали, ще бъде даван своевременно в съда", пише в съобщението.

Преди дни дирекцията за строителен контрол в Бургас забрани ползването на ваканционния комплекс “Марина Диневи“ в курортното селище “Свети Влас“. Хотелът, заведението и плувният басейн били въведени в експлоатация в нарушение на нормативните изисквания.

Новината е актуализирана в 16 ч.