Последният случай, който разбуди духовете на наши сънародници, живеещи и работещи в Лондон е свързан с името на Милена Сафиева.

Името на измамницата бе разнесено по интернет, след като последната й жертва, завлечена с 2000 паунда за депозит и наем на фалшива квартира в Централен Лондон, се оказа доста оправна жена. Тя се свърза с истинския собственик на квартирата и окачи снимката на М.С. във Фейсбук.

Дни по-късно, сигнал доведе полицията до кафене, където се намираше М.С. Последва задържане, но 2 дни по-късно, на 11-ти февруари, Милена Сафиева сложи нова снимка на Фейсбук профила си (Mell SF), съобщи БгБен.

Най- често Милена Сафиева отдавала под наем къщите, които чистела. Тя разполагала с ключове за тях, на които вадела дубликати, за да ги даде на бъдещите наематели. По този начин прибирала по 2-3 хиляди паунда от други българи, които искали да ги наемат, но впоследствие се оказали измамени. По този начин изгоряла Мария Делкова.

Тя качи снимка на „чистачката брокерка“ с информация за начина й на действие във фейсбук групата „Обяви на българите в Лондон – работа, квартири и всичко останало“. Постът й беше споделен около 100 пъти, а за броени минути се появиха коментари от други измамени.

„Тази и мен ме ограби преди шест месеца, подадена е жалба в полицията, но нищо не излезе, може би към 3 000 паунда съм й дал“, твърди друг потребител на име Сабри, цитиран от bgvoice.

Йоана Стоева е още една българка, на която Милена предложила жилище. Наемателката обаче се усъмнила, защото измамничката й поискала 1250 паунда наем за двустаен апартамент в Нотинг хил, което било прекалено ниска сума. Йоана направила няколко снимки на Милена, представяща се още като Мил и Емили.

„През цялото време й правих снимки, на които се вижда лицето й, защото ми беше съмнителна“, разказва Стоева. Болногледачката Нора Лисова не проявила нейната съобразителност. „Представи ми се с името Мел Сафиева.

„Направих й банков превод от 220 паунда, за да ми изпрати цигари по пощата, защото работя като болногледачка 24 часа и не можех да си позволя да изгубя надницата, за да пътувам до Лондон и да си ги получа на ръка. Така съм превеждала на много българи на юнашко доверие и винаги съм си получавала цигарите“, споделя Лисова.

Михаил Хараланов, който работи във фирма за логистика и живее в Лондон, допълва, че е щял да наема същия апартамент, за който Сафиева взела 2000 паунда от Мария Делкова.

„И аз я познавам, едно време живя в една от къщите, които давам под наем. Там живееха осем мъже строители, които я бяха намерили някъде на улицата, защото нея я бяха изхвърлили от първата й квартира. Живя при тях два месеца, след което ги обра и избяга“, пише друг българин. Според някои потребители жената имала 7-годишно дете, което също живеело при нея в Лондон.