Шестият насилник се оказа непълнолетен и ще бъде съден от съд за непълнолетни. Петимата са обвинени в убийство, похищение и изнасилване, съобщи БТА.

Нападението беше извършено на 16 декември. 23-годишната студентка се връщала с приятеля си от кино. Двамата се качили в автобус, който по това време не бил на работа и в който се намирали и шестимата насилници, които били пияни. Това били шофьорът и петима негови приятели.

Последвало групово изнасилване, след което насилниците взели намиращ се в автобуса метален предмет и насилили жената с него. Тя получила множество травми в областта на червата и стомаха. Накрая изнасилвачите пребили младата жена и нейния приятел и после ги изхвърлили в безсъзнание на улицата, където ги намерили минувачи и ги откарали в болница.
Жертвата на бруталното насилие беше прехвърлена в клиника в Сингапур, където обаче почина от раните си. Тя все пак успя да разкаже на полицията какво точно се е случило с нея.

Смъртта на младата жена предизвика масови протести в Индия.

Стотици непалци пък участваха в протест в непалската столица Катманду срещу ограбването и изнасилването на жена на международното летище, предаде ДПА. Протестиращите настояха правителството да предприеме бързи действия, за да накаже насилниците. Протестите продължават осми ден и напомнят на вълната от гняв, заляла съседна Индия.

Престъплението в Катманду е било извършено на 21 декември на летището Трибхуван. Жената се връщала в родината си от Саудитска Арабия. На летището тя била ограбена от няколко летищни служители, а после изнасилена от полицай. Бащата на жертвата съобщил за насилието и казал, че дъщеря му е бременна. Насилниците са арестувани, но са обвинени в корупция.

В понеделник премиерът на Непал Бабурам Бхатарай заяви, че е дълбоко засрамен от деянието и нареди пълното му разследване.

В Непал само през ноември и декември са документирани 88 изнасилвания на жени. Смята се, че има още много случаи, за които жертвите изобщо не подават сигнали.