Инцидентът е станал тази сутрин в двора на 80-годишния Георги Янков в квартал "Куба", съобщиха БТА и "Хасково Нет". 

Около 10 часа дядо Георги отивал до външната тоалетна, когато едно от кучетата на съседа му - каракачанска овчарка, прескочило оградата и го нападнало. Пенсионерът, който се придвижвал с бастуни, едва се отскубнал от животното. Прибрал се в къщата и се обадил на дъщеря си Стайка Янкова. Тя и съпругът й Велико Костадинов позвънили на спешния телефон 112 и на място били изпратени медици и полицаи.

Пострадалият мъж е откаран в хасковската болница, където е опериран. Георги Янков е със сериозни наранявания по скалпа, лицето, дясната мишница и лявата предмишница. Предстои той да бъде консултиран от медици от Инфекциозно отделение, които да преценят необходимостта от поставяне на противобясна ваксина.

Роднините му обаче заявиха, че няма да търсят възмездие от съседа си, който е пуснал кучетата си да се разхождат безпризорно, тъй като били в добри отношения.

„Той има четири-пет кучета, две от тях са големи и вардят овцете му“, каза Стайка Янкова. Тя обясни, че кучетата не за първи път прескачали оградата, а баща й дори им давал хляб.

Днес за зла участ обаче една от овчарките изненадващо нападнало дядо Георги. Стайка Янкова апелира към стопаните на домашни любимци да се отнасят по-отговорно към животните.

Вчера ротвайлер нахапа инвалид в хасковския квартал "Орфей", докато човекът се опитвал да спаси домашното си куче от зъбите на освирепялото животно.