След като вчера Гришо разгроми Давид Гофен на мегатурнира Nitto ATP FinalsЕто в Лондон и се класира за полуфинал, Волгин написа във Фейсбук:

"Изключително досадно е постоянно да ни занимават с Григор Димитров. Няма абсолютно никакво значение дали въпросният Гришо е спечелил, загубил или завършил реми. Дали е увеличил банковата си сметка или не също би трябвало да вълнува единствено самия него. Да превръщаш някакъв спортист в идол, да се възторгваш от победите му или да ревеш при загубите му е признак на много, ама наистина много нисък интелект".

Публикацията на журналиста от БНР е харесана от над 500 души, а повече от 50 са я споделили, но стотици други се възмущават от нея.

"Да ме извиняваш, но изказването ти е доста тъпо и далеч не издава наличието на поне приличен интелект...", е написал Марин Колчев.

Бонка Цакова пък е коментирала:

"Г-н Волгин, не за пръв път показвате дребничката си душица. Защо? Вие сте талантлив журналист и не ви отиват дребните злобарщини".

"Моите уважения, г-н Волгин , но този път преминахте една родолюбива морална граница! Не сте прав! Върнете си думите назад! Разочарован съм и не ми се коментира повече!", допълва и Запрян Запрянов.

Друг известен журналист - Иван Бакалов, също е изразил мнение:

"Кой ни занимава с Григор Димитров? Това са спортни новини, който не иска - не ги гледа. Много повече са преекспонирани други спортисти, като Пулев например".

В коментарите са се включили и българи, които живеят зад граница:

"Г-н Волгин, много ви уважавам като журналист, но се учудих на поста ви, да не би някой да ви е хакнал профила!? Вие не разбирате ли колко малко поводи за гордост останаха на обикновения българин !? Вие даже не можете да си представите какво значи за един емигрант в Англия да изпита този повод за гордост, как сълзите сами потичат от очите! Какво ви става изобщо!?", пита го Галя Христова.

Мария Рускова обаче е една от тези, които смятат, че има други наши сънародници, които са по-голям повод за гордост:

"Апропо, някой от гордите българи може ли да изброи три (3) имена на български певци, които в момента пеят по най-големите оперни сцени в света? Казват, че във фоайето на миланската "Скала", имало 10 портрета, 7 от които били на българи. Ако е вярно, това е нещо, с което българите би трябвало наистина да се гордеем".

Григор: Борих се с демоните и намерих верния път