Това съобщи адвокатката на Господин Господинов Мариана Гърдева по време на днешното заседание на Върховния касационен съд, който гледа делото, съобщи "Фокус".

Процесът се гледа от върховните магистрати, след като на 4 май 2010 г. Ямболският окръжен съд призна за виновни за катастрофата Слав Славов - собственика на автобуса "Чавдар", и Господинов, и ги осъди на по 13 години затвор, а през януари т.г. апелативните магистрати в Бургас намалиха наказанията на по 10 години затвор. Намалено беше и наказанието за шофьора лишаване от право да управлява моторно превозна средство от 15 на 13 години.

Славов и Господинов обаче обжалваха пред ВКС, тъй като считат наложените наказания за несправедливи. Близките на загиналите също обжалват присъдата и искат по-тежки наказания. Делото досега бе отлагано два пъти заради неявяване на страните по делото.

Днес адвокат Гърдева представи документи, според които 63-годишният Господин Господинов има посттравматично стресово разстройство поиска процесът да бъде отложен. По думите й шофьорът искал да присъства на заседанието, но бил болен и изпаднал в тежка депресия.
Съдът отхвърли искането.

Адвокатите на частните обвинители коментираха, че това е пореден опит на шофьора и защитата му да протакат процеса.
Защитникът на Слав Славов пък поиска делото да бъде върнато за ново разглеждане, а също така и оправдателна присъда за подзащитния си.

Делото вече бе отлагано на два пъти. Веднъж заради Слав Славов, който се яви без адвокат и веднъж заради председателя на предишния съдебния състав - Пламен Томов, който си направи отвод.

Решението на върховните магистрати ще стане известно до месец.