Според източник от органите на реда в денвърското предградие Орора в сградата вече е възстановено елекрозахранването. Властите съобщиха, че скоро евакуираните обитатели на сградата ще могат да се върнат у дома.

По-рано стана ясно, че масовият убиец Джеймс Холмс е закупил законно 6 хиляди патрона и оръжията, използвани при нападението - полуавтоматична карабина АR-15, пушка-помпа и два пистолета "Глок". След залавянето му, органите на реда са работили часове наред, за да обезвредят капаните, заложени от него с цел да предотвратят безпрепятственото влизане в апартамента му. Холмс е бил напълнил жилището с усъвършенствани взривни устройства и контейнери с отровни химикали.

Масовото убийство е станало по време на премиерна прожекция на последния филм от поредицата за Батман - "Черният рицар: Възраждането". Маскиран като  Жокера - отрицателният герой във филмите за Батман, Холмс е хвърлил две гранати със сълзотворен газ и откри огън по зрителите, като е убил 12 и е ранил 58 души, след което е бил заловен.

Белият дом обяви, че днес президентът Барак Обама ще пристигне в Колорадо, за да се срещне с роднини на жертвите от кръвопролитието. По план Обама трябваше да започне в понеделник обиколка из западните щати, но той е решил преди това да се отбие в Орора.

Междувременно стана ясно, че масовият убиец от Колорадо е затворен в единична килия, за да бъде защитен от евентуални нападения на други затворници, съобщиха властите в окръг Арапахое, предаде Ройтерс. По думите на окръжния шериф Грейсън Робинсън тази мярка е обичайна при такива случаи, въпреки че няма конкретна заплаха за 24-годишния Джеймс Холмс. Шерифът добави, че Холмс ще се яви в понеделник пред съда на предварително заседание, на което ще бъде представляван от служебен адвокат.

Вчера стана ясно, че финландската филмова индустрия е отменила голяма част от планираната маркетингова кампания по представянето на новия филм за Батман заради кръвопролитието, довело до смъртта на 12 души в Колорадо. Премиерата на филма в Париж също е била отменена след стрелбата в киното в Колорадо.