Той посочи, че от комисията ще се опитат и да предоставят информация, която трябва да съдържа информация и за съответната банка и контролните органи на банката, която е отпускала кредита на т. нар кредитни милионери.

"Ще има решение за получилите кредита и решение за управителя и контролните и надзорните органи на съответната банка, независимо дали тези управители са там още в банката или не. Ние се стараем да поднесем информацията максимално коректно на обществото", уточни Евтимов.

Той се похвали, че той лично като председател заедно с членовете на комисията са поели ангажимента първи да направят така, че да разширят читалнята за гражданите и това предстои да стане окончателно през февруари. "В читалнята предвиждаме повече от 20 души да могат да четат там. Като ангажимент отчитаме, че в рамките дано и времето да не е сурово да ни даде възможност да се организираме. Ние сме на финала на тази работа. Ще открием и читалнята", заяви Костадинов.

"Спомням си първите моменти, когато 2007 първата комисия по досиетата беше избрана и основната идея беше преди всичко да направим така, че да спечелим доверието на обществото и комисията да заработи. Впоследствие се оказа, че законът е добър и работещ. Мисля, че това беше основната сила на комисията през изминалия период, че се придържахме стриктно към спазването на закона", заяви Костадинов.

"Имаше упреци дори защо това, защо онова, а точно този закон регламентираше откъде да започнем и как да го правим", уточни Костадинов и добави, че по-добре такъв закон, отколкото никакъв. "Този закон се оказа добър и работещ", подчерта Костадинов.

Той посочи, че отпада ограничителният период и това вече дава възможност на комисията да се върне за проверка от 1989 г. до сега, което разширява обхвата на закона. "Разшири се обхватът на закона и за научните съвети. Даде се една възможност и отговор на обществото, че обществото иска да знае и иска да получи тази информация", каза още Евтим Костадинов.