Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде в Брюксел на 1 февруари, четвъртък, за официалния концерт по повод откриването на Българското председателство на Съвета на ЕС , съобщиха от правителствената информационна служба.

На събитието, което ще се проведе в Центъра за изящни изкуства „Бозар“, премиерът ще изнесе реч в чест на първото председателство, което България поема.

При посещението си в Брюксел, министър-председателят ще участва в конференция „Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по-добро управление на миграцията“, организирана от фондация „Ханс Зайдел“.

В програмата му са предвидени и работни срещи, свързани с теми от европейския дневен ред.

На 1 февруари държавният глава Румен Радев също ще бъде на работно посещение в Брюксел. В рамките на визитата си президентът ще бъде приет от Негово Величество краля на белгийците Филип. Държавният глава Румен Радев ще разговаря и с представители на българската общност в Кралство Белгия.

В срещата участие ще вземе и вицепрезидентът Илияна Йотова.
Румен Радев и Илияна Йотова също ще присъстват на тържествения концерт, с който в Брюксел се отбелязва официално откриването на Българското председателство.  Държавният глава също ще отправи приветствие към гостите на спектакъла.

При посещението си президентът ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.