Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов при представянето на кандидата за кмет на София Прошко Прошков, предаде БГНЕС.
Прошков е настоящ кмет на район "Лозенец".
Днес националното ръководство на партията даде зелена светлина за подписването на споразумение със СДС за провеждане на отворени предварителни избори за кандидат за президент и вицепрезидент и кметове на населени места.

Активността на вътрешния вот в ДСБ за кмет на София е била около 40% - гласували са 1500 души. Загубилият вътрешните избори Петър Москов опроверга твърденията, че процедурите са изтощили тъмносините. Според него резултатът от вътрешните избори обединява енергията на ДСБ в лицето на Прошко Прошков.
"Позициите на ДСБ в София са силни и вие ще ги разберете на следващите предварителни избори заедно със СДС. София винаги ще бъде в сърцето на ДСБ, ДСБ има десетки хиляди привърженици в София, които просто не са партийни членове" каза още Петър Москов.

Прошко Прошков обясни, че за него е чест и гордост да бъде кандидат на ДСБ. Той увери, че няма да очарова хората само с медийни "шаманизми" и рязане на ленти.
Прошков изтъкна за свое предимство победата над ГЕРБ в "Лозенец", както и политиката на действие и комуникация с хората. Прошков увери, че има енергия и всяко следващо състезание го зарежда двойно.

"Очакваме постепенно чувството да се върне у хората – това чувство, че от тях зависи определянето на политиката в страната, а не от Бойко Борисов и неговите ножици и тенис ракета", коментира Иван Костов.