Миков заяви, че тя е прекъснала образованието си в Техническия университет заради слаб успех през 1997 година.

Според него това означава, че намалението на цените на тока е незаконно, защото е подписано от човек, който няма право да ръководи ДКЕВР.

Той цитира Закона за енергетиката, според който председателят на комисията, назначаван от Министерския съвет, трябва да има завършено образование степен "магистър" и стаж в областта на енергетиката или водоснабдяването и канализацията. При назначаването й на 14 февруари Юлиана Иванова беше представена пред членовете на кабинета от зам.-министъра на икономиката и енергетиката Евгения Харитонова като инженер по топлоядрена енергетика от Техническия университет в София.
В петък Харитонова беше назначена за нов председател на ДКЕВР.

Иванова трябваше да завърши мандата на предишния председател на комисията Ангел Семерджиев. Тя подаде оставка след искане на премиера Борисов заради скандал с незаконна продажба на цигари в нейния онлайн магазин.

В началото на март ръководената от Иванова комисия намали цените на електроенерията под натиска на уличните протести.

От ДКЕВР отрекоха твърденията на Миков, а във вторник се очаква Иванова да покаже дипломата си за висше образование.

Вчера министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев заяви в студиото на ТВ7, че поема цялата отговорност за ДКЕВР. "Аз на няколко пъти поех вината и отговорността за това, че не забелязах тревожната ситуация в регулатора и липсата на контрол по-рано. Нашите усилия бяха концентрирани в това да решаваме далеч по-големи проблеми, като АЕЦ "Белене", новите договори на газа и посредниците в тях, дори "Бургас - Александруполис" – големи теми, с които правителството трябва да се занимава, като си мислехме, че съответно регулаторът си върши своята работа. Оказа се, че той не си свърши работата", заяви той.