Над 40 полицаи бяха разположени около парламента, в подкрепа бе докарана и жандармерия.

Босия искаше да протестира сам, като хвърли 6 развалени домата по сградата в знак на протест срещу ситуацията в държавата.

Самият Колев написа в блога си обръщение до шест институции у нас – председателя на НС, президента, премиера, ВСС и директорите на БНР и БНТ, предаде БГНЕС. Там той пише: "Всички вие ръководите институции, които са пряко свързани със състоянието на страната ни за последните години. Затова и смятам, че вие сте основни виновници за ужасното състояние на страната и обществото. В страната цари корупция, престъпност, безотговорност, информационна мъгла, слугинаж, деморализация. Празните приказки и театрални пози и монолози ежедневно замъгляват съзнанието и надеждите на обществото като цяло, както и на всеки един български гражданин отделно."

Поетът описа и какво ще направи в знак на протест.
"На 20 ноември ще закупя от пазара 6 развалени домата и ще ги разпределя по един за шестте институции, към които съм се обърнал. В 10 ч ще бъда пред Народното събрание, където ще хвърля един домат по фасадата, с което ще изразя протеста си срещу липсата на ориентация, професионализъм и патриотизъм при изготвяне на законите. Ще запратя домата, протестирайки срещу лошите текстове на законите, носещи само нещастия на обществото и отделния български гражданин. Законът трябва да бъде обществено полезен, а не изработен срещу човека.

След това ще отида пред президентството и ще запратя по фасадата му следващия домат. Той ще бъде срещу нищоправенето от страна на президентската институция, наведената поза при среща с представители на великите сили и назначението на отрепки за дипломати. Срещу безкритичното отношение при подписването на укази за влизането на законите в сила. Третият домат ще бъде хвърлен срещу сградата на МС заради цялостната му политика и действията му срещу обществото и националните интереси", написа в блога си поетът, допълвайки, че останалите три домата ще хвърли по другите институции.

Тази сутрин Босия мина отстрани на централния вход на НС, носейки кутия с домати, и тогава бе обграден от униформени. Успя да хвърли един домат, след което бе задържан и откаран в Първо РПУ.
Още вчера той пише, че е бил предупреден от кварталния полицай да не хвърля домати, но е отказал да подпише протокола.

В началото на октомври сградата на Съдебната палата в центъра на София осъмна с червени петна от домати. По плочките пред централния вход на бул. "Витоша" пък бяха намерени етикети от консервите, с които сградата е била замеряна.