Инцидентът е станал около 22 ч. (18 по московско и българско време), когато зоопаркът „Горска приказка” в града вече е бил затворен за посетители.

Две непълнолетни момичета все пак успели да влязат, е съобщило местното управление на вътрешните работи. Едното се покатерило през оградата до клетката с тигъра, а той я сграбчил за краката.

Спасили детето минаващи наблизо хора. Те успели да то измъкнат, след като отклонили вниманието на хищника.

Момичето е настанено в болница с разкъсни рани на краката. Но опасност за живота му няма.

Следствените органи са започнали проверка как е било допуснато децата да влязат в затворения обект, съобщава ТАСС.

Пострадалото момиче е на 13 години според РИА Новости, пред която за случая е разказал директорът на зоопарка Сергей Писарьов. Според него хищникът е успял да захапе детето през решетките.

"Момичетата обясниха, че искали да заобиколят кално място и затова влезли в зоопарка - казал Писарьов. - Обиколката им завършила до клетката на 9-годишния тигър Лотос. Те удряли по клетката и викали, за да предизвикат животното да реагира. Хищникът първо захапал якето на момичето, после започнал да го дърпа за крака, но решетките са толкова тесни, че не успял. Разкъсал мускулите на крака на детето".

На виковете на децата се притекъл пазач той пък извикал лекари и полиция.

Очевидци на произшествието, които го разказват в социалните мрежи, твърдят, че момичетата (на 13 и 14 години) били "в състояние на алкохолно опиянение", добавя РИА Новости.