Полицията ще трябва да установи какъв е актуалният му адрес, предаде БТА.

Освен това съдът изиска справка от мобилните оператори дали на името на Бисеров се водят мобилни номера на телефони, за да бъде търсен на тях.

Днес за пореден път той не се яви в съдебната зала, за да бъде разпитан по делото срещу Октай Енимехмедов.
Оказа се, че е нередовно призован, защото не е намерен на нито един от известните адреси - на единия била резиденция на чешкото посолство, а на другия съседи казали, че не го били виждали от 20 дни.

Стана ясно, че Бисеров е подал молба до Софийския градски съд да бъде отменено принудителното му довеждане, защото бил в болница на предишното заседание по процеса.

В съдебната зала днес бяха повече от 20 експерти с различни заключения - за психиатричното състояние на Октай Енимехмедов, за следствения експеримент, направен с пилешки бутчета, и други.

Съдът прие няколко експертизи.
С пистолета, който е използвал Енимехмедов, а и при разстоянието, от което той се опита да стреля по Ахмед Доган, не е било възможно да бъде извършено убийство, става ясно от тях.

С подобно оръжие почти винаги се нанасят само леки телесни повреди, а може да се допусне възможността за убийство единствено, ако се стреля от упор.
Оръжието обаче е било на разстояние около 19 см на главата на Ахмед Доган.

Чиста случайност, отново според експертите, е фактът, че пистолетът, който използвал Октай Енимехмедов, засякъл три пъти. Защото при няколкото следствени експеримента с оръжието не е имало проблем.

В деня на нападението, както и сега, Енимехмедов, е в добро психическо състояние.

Той е с висок интелект и е разбирал какво прави, заявиха пред съда при закрити врати вещите лица.

На миналото заседание съдът заличи почетния лидер на ДПС Ахмед Доган като свидетел, след като вещото лице доц. Игнат Петров от болница "Лозенец" заяви под клетва, че той е в тежка депресия след атентата срещу него на 19-и януари. 

През октомври Доган отказа да бъде конституиран като частен обвинител и граждански ищец - бившият лидер на ДПС се отказва да търси обезщетение от нападателя си за претърпени вреди.
Неколкократно Доган представя болничен лист, за да извини отсъствието си от процеса.