Спасителните екипи пък продължават разчистването на тоновете бетон в опит да открият изчезналите работници. Един загинал, издирват се четирима.

Според последния документ в Търговския регистър за актуално състояние на фирмата, в Съвета на директорите участват "Съни тур" ЕООД с едноличен собственик на капитала Георги Гергов, който е и лидер на БСП в Пловдив, синовете му Тодор и Цветомир Гергови и Ташона Иванова. Капиталът на компанията е 11,33 млн. лева, съобщава БТА.

Преди 1989 г. "Слънчев ден" е бил собственост на БКП. Със съдебно решение от 1990 г. е вписан като фирма на обществена организация.

По силата на Закона за имуществото на БКП, БЗНС, ОФ, ДКМС, САБПФК и БПС от 1991 г. имуществото на комплекса "Слънчев ден" е одържавено и иззето от Българската социалистическа партия. Това става ясно от публикувано в Търговския регистър решение на Варненския окръжен съд от 1993 г., с което "Слънчев ден" е вписано като еднолично акционерно дружество с държавно имущество.

"Слънчев ден" е приватизиран от "Ем Ем консулт - Емил Касабов" през 1999 г. срещу 8 млн. долара за мажоритарния пакет акции. Впоследствие собствеността е разпределена между няколко фирми.

Сред тях са Корпорация "Съединение", представлявана от Иван Соколов, който в момента е председател на Съвета на директорите на "Международен панаир Пловдив" АД, "Тегея" ООД на Георги Гергов, фирмата на покойния банкер Емил Кюлев - "Контракт плюс", чиято "Росексимбанк" финансира сделката.

През 2000 г. Георги Гергов е избран за председател на Съвета на директорите и за изпълнителен директор на "Слънчев ден", става ясно от документацията в Търговския регистър. Към момента на сделката комплексът разполага с четири хотела - "Палас", "Марина", "Мираж", "Вероника", с  общо 1060 хотелски легла.

От сайта на "Слънчев ден" се съобщава, че сега капацитетът на комплекса е общо 680 легла в "Палас" и "Марина".

Идеята за срутването на хотел "Вероника" е отпреди 10 г., като плановете на Гергов бяха на негово място да се построи модерен балнеокомплекс със средства, събрани чрез увеличение на капитала на "Слънчев ден" от 471 хил. на 11,33 млн. лв. и от листването на 20 процента от новите акции на Българската фондова борса.

Хотелът посрещаше туристи и през миналия летен сезон, след което бе затворен.

След рухването на "Вероника" снощи Георги Гергов не отговоря на мобилния си телефон.