10-годишната Лара Банева бе похитена на 5 март от трима маскирани и въоръжени мъже пред дома й в кв. "Бояна". Отвличането бе извършено за по-малко от 2 минути. Оттогава детето е в неизвестност, като похитителите не са искали откуп, нито е отправяно каквото и да било друго послание.

„В България кацна прокурорът, който бе командирован в затвора в Милано, където по наша съдебна поръчка, изпълнена експресно от италианските власти, бе извършен разпит на бащата на детето. Благодарен съм на италианските власти, че те допуснаха участието и присъствието на български прокурор на този разпит. Разпитът е бил достатъчно подробен и дано допринесе по някакъв начин за действителната съдба на детето", каза Цацаров.

Относно отвличането той каза, че това е най-горещият въпрос, с който ръководството на прокуратурата и МВР се занимават от 10 дни насам. „Казвам го не, защото трябва да оправдая някакви усилия, или защото трябва да покажа, че нещо се прави, а защото то наистина е така", каза Цацаров и допълни, че за хода на разследването има ежечасна информация.

По случая е призован като свидетел и Алексей Петров. След разпита той заявил, че няма доверие на прокуратурата и ще говори само пред група прокурори. „Няма да го обгрижвам, ако иска да говори, създадени са му условия", каза Цацаров.

Главният прокурор изрази надежда, че случаят ще има благоприятно решение.