Според лидера на "Атака" Борисов е харчил държавни пари за шантонерки.

По-рано от ГЕРБ обявиха, че ще инициират отстраняването на Сидеров от председателския пост в комисията заради последните информации и снимки за негови скъпи пътувания в чужбина.

Лидерът на "Атака" коментира намеренията им пред пред журналисти в Чунцин. Той е в парламентарната делегация, която е на официално посещение в Китай до 17 декември, предаде БТА.

"За разлика от лидера на ГЕРБ, който похарчи 34 милиона държавни пари, за да развежда с правителствения самолет свои приятелки певици, шантонерки, футболисти, аз не съм похарчил нито лев държавни пари за пътувания, които са извън официалните, заяви Сидеров.

От ГЕРБ обаче коментираха, че той трябва да обясни откъде има пари да плаща в чужди луксозни хотели с депутатската си заплата, която е малко над 2000 лв. От петзвездния парижки хотел "Четири сезона" потвърдиха пред Нова телевизия, че през 2009 г. лидерът на "Атака" е похарчил близо 15 000 евро за 6 нощувки.

Според Сидеров обаче, ГЕРБ търсят повод да го отстранят, след като миналия мандат упорито гласували срещу това да заеме поста, защото се притеснявали, че ще бъде непримирим към техни реални нарушения.  

По думите му причината е, че е настъпил сериозни интереси в зелената енергетика, като е внесъл поправката за таксата за ВЕИ-тата.

"Тази промяна рязко намали печалбата от ВЕИ и съвсем логично очаквам да понасям и удари", коментира той.
Така си обяснявал компроматната офанзива срещу него, която се леела в медиите.

Помолен да уточни дали има предвид снимките от негови пътувания, той каза, че в тях няма нищо компрометиращо, а вижда опит за очерняне в интерпретацията и внушенията, които се правели.

По-рано депутатът от БСП Антон Кутев коментира, че е редно ГЕРБ първо да погледнат в своята градина и например да поискат оставката на Цветан Цветанов.

Не съм убеден, че ако вземем всички шоупрограми на Бойко Борисов през годините, няма да се окаже, че материалът е доста по-компрометиращ от този за Волен Сидеров. Да не говорим, не дай Боже, ако някой разбие пощата или свали снимките на Бойко Борисов, какво ще излезе - едни футболни мачове по време на работа, тенис-турнирчета по никое време, с кого и какво е правил на полетите на авиоотряда”, добави Кутев.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Да остане ли Волен Сидеров председател на комисията по корупция?