"Дойде такова време, хора по 4-5 пъти уволнявани от митниците..., време, когато контрабандисти говорят за нас по този начин - абсолютно без никакви факти", коментира бившият премиер информации, че той и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов имат отношение към канали за наркотрафик в България.

Преди два дни Григор Здравков от легия "Антимафия"  заяви пред ТВ7, че тайна организация за разработване на частни поръчки е действала по време на ГЕРБ и е подслушвала политици и бизнесмени по инициатива на Цветанов и Борисов. Т.нар. "частна ГДБОП" била оглавена от Румен Николов-Пашата, Борисов и Цветанов. Първи изпълнител на поръчките бил Димитър Стефанов - МиткоКаратиста. Групировката прикривала и наркотрафика.

Според Борисов целта на подобни информации била да се уронва престижа и имиджа им и се надява в скоро време и за тях да стане ясно какви са, какви са били и как са го правили. Борисов обаче не пожела да каже кого визира.

Междувременно Цветанов отрече пред журналисти да поддържа отношения с Димитър Николов и с Румен Николов, както и да е имало паралелно МВР, което да се занимава с подслушвания.
Преди това ексминистърът внесе в деловодството на парламента декларация за отказ от депутатския си имунитет.

Борисов критикува лидера  на левицата Сергей Станишев, че "тръбял" как също ще си даде имунитета заради скандала "Хохегер", но не го направил.
Това, което е казал Цветанов, го е изпълнил на мига, нека разгледат, да стане всичко ясно, коментира пред журналисти Борисов в отговор на въпрос дали го притеснява искането за имунитета на зам.-шефа на ГЕРБ.

Цялото правителство е такова роднинско, приятелско с много обвързаности, каза той, помолен да коментира информацията, че зетят на бившия зам.-вътрешен министър Камен Пенков - Светлозар Лазаров, става главен секретар на МВР. По думите на Борисов новите управляващи дори не са имали време да проверяват тези хора и това било нормално за всяка Тройна коалиция.