„Интересно ми е дали г-н Борисов и г-н Сакскобургготски, бидейки заедно в Саудитска Арабия, са си говорили за ревизията на приватизацията на БТК, например, която е направена по времето на НДСВ. Ако ще ревизираме прехода, бием „Техноимпекс”. През това време хората, които са направили едни от най-големите приватизационни сделки в държавата, ги водим в Саудитска Арабия, за да ни осигурят влияние навън, срещу което ще им възстановим царските имоти противно на решенията на съда. Така се прави по борисовски политика”, коментира Нинова тази сутрин пред Нова телевизия. 

Тя каза това, след като от ГЕРБ я обвиниха в лъжа - получили отговор от главния прокурор Сотир Цацаров, в който се казва, че тя никога не е била проверявана за приватизацията на "Техноимпекс" преди години. Тя обаче също обвини управляващите, че лъжат и заяви, че показват само част от отговора на Цацаров, в който пишело още, че няма длъжностно престъпления за сключена неизгодна сделка.

„Идеята за ревизия на приватизацията е сведена до тази на „Техноимпекс” и Корнелия Нинова и нищо друго. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не за търсене на истината и справедливост. Ако се търси истината, трябва да си говорим за БТК, за ЕРП-тата, за общински имоти, продадени от кмета на София, който сега е премиер”, каза още лидерът на БСП.

Нинова отново представи документи за четири проверки на сделката през годините, осъществени от различни институции, в това число от Върховна касационна прокуратура и главния прокурор. По думите й те доказват, че не е накърнила държавния интерес.

По повод обвиненията на бившия депутат от ГЕРБ Антон Тодров, че при приватизацията на "Техноимпекс" е платена само 10% от цената - 70 000 лева тя не даде точен отговор, само отрече.

"Това не е вярно. Кой трябва да каже дали съм извършила престъпление, Антон Тодоров ли? Извънреден съд ли ни правят ГЕРБ".

„Ако някой иска да продължи да проверява тази сделка, да заповяда. Нямам притеснения и зависимости. Не съм откраднала нито лев. Аз декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, ако някой иска да ме съди днес и сега. Но при условие, че и другите лидери на политически партии се откажат от давност са собствения си професионален живот”, заяви Корнелия Нинова.

„БСП е дала оценка на прехода и приватизацията с нарочен документ, приет на конгреса. ГЕРБ сега се сетиха, защото трябва да запушат устата на опозицията. Това няма да стане, няма да се подадем на тази провокация. 80% от българите смятат, че приватизацията през прехода е била разбойническа. Затова от БСП предлагаме всичко да се сложи на масата и да се направи ревизия. Който е извършил престъпление, да понесе наказание”, категорична беше социалистката.