Първоначално предвидената програма на министър-председателя се променя, "поради натоварената му програма – разговорите с колегата му Дейвид Камерън и другите работни срещи, които ще проведе делегацията ни".

"Премиерът Борисов пожелава късмет и отлично представяне на всички наши спортисти, които безрезервно подкрепяме", пише още в съобщението от Министерски съвет.

По-късно беше съобщено, че все пак в сряда сутринта е предвидена 30-минутна среща на Бойко Борисов с част от олимпийците ни, неангажирани този ден със стартове и тежки тренировки. Чрез нея той ще окуражи нашите в представянето им до края на Игрите.

Премиерът е на двудневното посещение в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия по покана на Камерън. Основни акценти в разговорите ще бъдат укрепването на политическия диалог между държавите, развитието на двустранните икономически отношения, общите интереси по въпроси от дневния ред на ЕС, съвместните действия в борбата срещу тероризма и сътрудничеството между правоохранителните и специалните служби на Великобритания и България след атентата в Бургас.
Борисов е придружаван от министъра на икономиката Делян Добрев.