Вчера лидерът на РЗС се срещна с премиера Бойко Борисов, след която заяви, че "България не може да си позволи още един президентски мандат на БСП и ДПС в услуга на руската мафия".
По този начин, след като през цялата предизборна кампания партията му заявяваше, че ще "уволни Борисов", Янев практически подкрепи кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Днес депутатът обясни, че е отишъл при министър-председателя, за да го пита какво се случва с бюджета и финансите, тъй като има документи и законопроекти, по които НС започва да работи още от утре.
"Вие да сте чули ние да подкрепяме Плевелиев, да веем знамена, да сме трубадури на ГЕРБ? Компромисът не е с ГЕРБ, а да няма дестабилизация на страната. От РЗС само преди 2 години скандирахме навсякъде в страната "Спри доганизацията!" и  оставаме верни на този слоган. Аз няма да гласувам за протежето на Гоце, за кандидата на Ахмед Доган. Ако това стане отново руската мафия ще си прокарва интересите чрез президентската институция", каза Янев пред bTV. Toй бе категоричен, че не може да се гледа как Доган се разпорежда с хората като онбашия и да си мисли, че са му роби, предаде БГНЕС.

"В изборната нощ така прозвуча, че от него зависи кой ще бъде следващият президент. Ние смятаме, че няма нужда Първанов да бъде 15 години на президентския пост чрез неговото протеже Калфин и оттук и че Доган едва ли не е единственият, който определя кой е президент в държавата", добави лидерът на РЗС.

Той обаче разкритикува и управляващите.
"Аз изразих пред Борисов своето негативно отношение към Плевнелиев. Всичко, което е трябвало да го изнесем, сме го изнесли като данни. Нещата се забавят, защото не могат да бъдат проверявани с магическа пръчка", каза Янев във връзка с проверките за данъчни задължения на кандидата на ГЕРБ, които РЗС инициира.

"Ние смятаме, че безобразията, хаосът и фалшификациите, които станаха, се дължат на Цветанов, Фидосова и на безобразната вакханалия, която създадоха с репресии и с насилие. Ако се съберат достатъчно данни, както касирахме изборите от Турция, така ще касираме и тези избори. Тези неща ги казах на срещата с премиера, казах му, че има груби фалшификации на тези избори. Моя милост разкри двамата депутати от ГЕРБ в зала "Универсиада", каза още Янев.

По думите му след това се е разбрало, че не само носят чували, но има предварително подготвени протоколи под индиго, които нямат нищо общо с протоколите, получили представителите на съответните комисии.
"Протоколите нямаха нищо общо помежду си. Сега наблюдавайте процеса тези, за които сме правили разкрития за корупция дали ще останат изобщо", подчерта лидерът на РЗС.

Той прогнозира, че след казуса с Андрей Иванов той няма да остане председател на Общинския съвет в София.
"Ние дадохме фактите за Иванов. Тези факти са свързани с придобиване на нови имоти, на яхти. Всичко, което сме казвали, се е потвърдило, доказателството е внесено в Комисията за борба с корупцията, в НАП", изтъкна Янев.

Депутатът декларира, че партията му ще запази същата политика на разкрития. "Това, че Бойко Борисов започва да се дистанцира от националистическата партия, показва, че е в правилна посока да се дистанцира от такива, които искат да дискредитират България и да дестабилизират управлението, и на фона на тази тежка финансова и икономическа криза да съборят държавата", каза лидерът на РЗС.