Първото стъпване на Бойко Борисов в Комисията завърши със съставянето на акт, съобщи bTV. Нарушението му е, че не изпълни предписанието да се извини 17 членове на БСП Бургас. След тяхна жалба комисията установи, че Борисов е упражнил върху тях тормоз по признак политическа принадлежност, заявявайки, че всички в БСП са хора без морал.
"Поредният фарс на Станишев и Доган - ей това цялото е как дискриминирам БСП. Никога няма да се извиня, защото това са хора без морал и с днешното си действие те го показват. Презирам я тази комисия, съжалявам, че хората се червяха и се чудеха как да ми кажат всъщност това, което им е разпоредено като политическа разправа с нас", заяви Бойко Борисов.
"Няма репресия. И не би могло да има. Ако се беше защитавал правилно, нямаше сигурно да се стигне до тук. Но това е първият знак на внимание от негова страна. Той има други съображения, които сега за първи път ги чуваме, но вече няма значение, че ги чуваме на този етап", съобщи доц. Благой Видин.
Борисов вече дължи 1400 лева разходи за публикуването на поканата да се извини. До дни комисията ще определи глобата за неизпълнението й. Размерът е от 2 до 10 хиляди лева.
"Днес ще организираме във всички градове и села по една урна - нашите симпатизанти ще съберем парите. И понеже милиарди откраднаха Станишев и Доган - ще им дадем още пари", отбеляза Бойко Борисов.
Той направи изказването си за социалистите миналата пролет, след като кметът на Ветрино, издигнат от ГЕРБ, стана член на БСП.