Това каза премиерът Бойко Борисов и лидер на ПП ГЕРБ по време на Националната работна среща на ПП ГЕРБ, предаде „Фокус”.

„Затова съм Ви събрал, защото всеки един от вас носи политическа отговорност. Всяка партийна организация, трябва да бъде толкова чиста, кристално в борбата с корупцията, че темата не трябва да се вдига до мен. Прекрасно знаете по места къде какво обществото не би приело – няма да го правите – край!”, заяви Борисов.

Той посочи, че никой не помага на ГЕРБ и правителството в борбата с контрабандата, а напротив – „ходят да се пазарят с контрабандистие да ни свалят”.

Това, че днес другите изглеждат слаби, не трябва да ви подвежда изобщо, защото те се организират на принципа на общия враг. Адвокатите на мафията, адвокатите на „Мултигруп”, стават борци за корупцията и около тях и те с тях почват да се обединяват. Ако докопам някого от вас, милост няма и вие го знаете. Пощада за никого няма да има, каза още Борисов и отбеляза, че лица, които са били начело на партията като Искра Фидосова, вече не са част от партията.

„Българинът вижда, отчита, подкрепя, но само малко съмнение в нас да се появи и сме приключили”, каза още Борисов и посочи, че именно корупцията е довела до това монолитна партия като БСП да се срине до 10-12% подкрепа.

Работим в трудна обстановка в парламента понеже между ляво, дясно, център всичко е размито. В ДПС раздори, в БСП – раздори. Претенции – всеки гледа на базата на ГЕРБ и на гърба на ГЕРБ да си направи своята политика, но хората занаят кой носи отговорност, отбеляза той.

„Не е отговорно да се правиш на опозиция, в същото време да си мериш процентите, че си в Реформаторския блок, даже е смешно”, изтъкна Борисов.

Премиерът не спести и критики към работата на евродепутатите си, които повече се занимавали с брюкселските си дела и на моменти нямали нужната реакция, когато опозицията у нас атакува кабинета с евродокументи и доклади.

За избора на президент

Най-голямото достойнство на президента било да се разграничи от партията, която го е издигнала. Тогава трябва да се намери друг начин за издигане и за избор, в противен случай защо ще се блъскаме някой да стане президент, за да се разграничи от нас.

В голяма дилема съм как да постъпим като партия, защото от друга страна пък трябва да се борим, на тези избори няма да бъдем разбрани правилно, посочи Борисов.

Цветанов: ПП ГЕРБ е натоварена най-много с отговорност

Днес повече от всякога ПП ГЕРБ е натоварена с тази отговорност, която нито една политическа партия не е носела през 26 годишния преход, каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на Националната работна среща.

Цветанов благодари на всички структури на партията за активната им работа.

Изключително важно е парламентарната група на ГЕРБ, политическа партия ГЕРБ и кметовете на общини да направят този възможен консенсус в разговорите с нашите политически опоненти и с различни кметове по места, защото знаем, че всяка една политика може да бъде успешна, когато сме интегрирали и когато можем действително да помагаме за развитието на регионите в страната “, заяви Цветанов.

Изключително важно е да подкрепяме правителството в реформите, които трябва да бъдат направени“, заяви той и благодари на председателя на НС Цецка Цачева за нейното активно търсене на баланса между всички парламентарно представени сили, както и на министрите на ГЕРБ за тяхната активна работа в секторите, които управляват.