Причина за това стана техническа експертиза на автентичността на видеозапис, която още не е готова, съобщи "Правен свят".

Видеото съдържа изявление на Борисов от 10 март т.г., по време на предизборната кампания на ГЕРБ, в което той заявява: "Но туй ново лице, което си позволи за ГЕРБ да каже, че краде, ако си позволи да каже още една дума, ще наруша закона и ще изляза да кажа как дадохме за нея милиони".

Записът е откъс от централната емисия новини на Нова телевизия, който е бил предаден на СРС, заедно със специално писмо. Според адвокатите на Йончева, въпросното изказване на премиера е именно по неин адрес. Следващата дата, на която процесът трябва да продължи е 17 април.

Журналистът и депутат от БСП Елена Йончев води делото срещу премиера за оклеветяване. Причина за съдебната битка са думите на министър председателя, че тя е взела близо 1 млн. лева от държавата за да направи филмите си. Йончева иска от Борисов 20 хиляди лева за нанесени неимуществени вреди. На предишното заседание по делото, на 5 декември м.г. бяха разпитани журналистите Иван Гарелов, Виза Недялкова, Къдринка Къдринова и бившият зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов.

От страна на премиера Борисов бе разпитан ръководителят на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов. За днешното съдебно заседание бяха призовани двама служители на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР), като техния разпит бе допуснат с аргумент, че ще обективира факти и обстоятелства около твърдението на премиера. Очаква се заседанието, в което двамата разузнавачи ще дадат показания, да се проведе при закрити врата, тъй като един от адвокатите на премиера, Марин Марковски, се опасява, че въпросните свидетели може да изнесат държавна тайна или класифицирана информация.