Тя отправи апел към бизнеса, който желае да изгражда бензиностанции по магистралата, отговорните институции ще съдействат това да стане по-бързо, защото според нея не може да няма нито една и на шофьорите да им се налага да влизат в населените места, за да зареждат.

Павлова инспектира днес трасето и обясни, че три километра от Лот 4 ще бъдат преасфалтирани, предаде "Фокус". Причината не е заради качеството на сместа, а заради несъответстващи нива.
Два километра циментова стабилизация и един километър асфалтово покритие ще бъдат премахнати, каза Павлова.

В началото на юни се преасфалтираха 15 км заради качеството на настилката по Лот 3.

Министърът обясни, че изпълнителят - сдружение "Тракия IV" няма да може да пусне предсрочно обекта на 1 август, както беше заявил, но "по-важно е качеството".
Надявам се следващите седмици и до края на август да се довърши участъкът и тези 17 км до Петолъчката да бъдат пуснати, каза още Павлова.

По думите й най-голямото съоръжение по цялата магистрала – мостът над река Тунджа, вече е завършен.

На 12 юли бе открит Лот 3 (Нова Загора – Ямбол) от автомагистрала "Тракия".

Табели с размер на билбордове ще бъдат поставени, за да показват накъде е автомагистрала „Тракия”, заяви председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров след инспекция на строителството на лот 4.
Той посочи, че в момента на път 1-6, който е на отклонението на „Тракия” има три табели, които ясно указват накъде е магистралата.
„Разбира се, когато се пътува със 130-140 км, където разрешението е 90 км, логично е да се пропуснат. Въпреки всичко в момента из основи се изрязват всички храсти, треви и всякакъв вид растителност, която може да попречи на видимостта на тези знаци”, посочи Лазаров.
Той увери, че качеството на строителството на магистралата продължава да се следи и се вземат ежедневни проби.