От болницата поясниха, че бебетата са се родили преждевременно и са под лекарско наблюдение в неонатологичното интензивно отделение, съобщи говорителят на болницата Линда Милевой, цитирана от Philly.com.

Единственото, което Милевой допълни, е, че родителите са местни, но по тяхна молба отказа да съобщи възрастта на майката, има ли по-големи деца, както и в коя седмица от бременността са родени шестзнаците.

Това е третият случай на раждане на шест бебета в Пенсилвания от 2004 година досега, съобщават местни медии. Едни от най-известните са трите двойки близнаци на Джон и Кейт Гослин, които живеят в Уърнърсвил, на които бяха посветени телевизионното риалити шоу "Джон енд Кейт плюс 8" и продължението му "Кейт плюс 8".

По-рано днес се разбра, че лекарският съвет на щата Калифорния е лишил от правоспособност специалиста по ин-витро оплождане от Бевърли Хилс д-р Майкъл Камрава, който помогна на американката Надя Сюлеман да роди 8 близнаци. Съветът аргументира решението си с необходимостта да се защитят бъдещите майки от неразумни опити да заченат ин витро, пише в. "Лос Анджелис Таймс", цитиран от БГНЕС.

Последна актуализация в 13.45 ч.