След разпита в 7-мо РПУ жената заяви пред журналисти, че липсата на пари е причината да изостави детето си, предаде Агенция "Фокус".

Тя обясни, че мислела, че е оставила детето си като кученце, за да го приберат добри хора. Жената коментира, че е нямала друг избор, била е в шок и изрази съжаление за стореното.

Тя добави, че е останала без работа 4 дни преди да започне майчинството й. Заради здравословни проблеми се е наложило да влезе в болница преди няколко дни.

Изписана е оттам в неделя по обяд. Малко след това е оставила детето край блок в столичния квартал "Младост" 1 заедно с дрехите, играчките и храната му.

Тя уточни, че е гледала детето с майка си, като са го издържали със 180 лв. на месец. По думите й бившият й мъж не й помага. Той се грижи за по-голямата им дъщеря.

За момента грижите за детето ще бъдат поети от Държавната агенция за закрила на детето.

Припомняме, че в неделя на детската площадка, в близост до бл.20 в столичния квартал бе открито изоставено момче на около 4 месеца.

Сигналът е получен на телефон 112 в 14.25 часа. Гражданка е съобщила, че чула продължителен силен плач и намерила бебето, което било в детско столче, с бебешко шише вода и пакет с детски храни.

На място веднага са изпратени полицейски патрул и екип на Спешна помощ. Лекарите, установили добро общо състояние на детето.

Момченцето е настанено в неонатологията на Специализирана болница за активно лечение по детски болести - проф. д-р Иван Митев.