Благодаря на премиера Борисов, тъй като, доколкото имам информация, за тази точка – конкретно за лифта, тя е била по негово настояване, каза Симеонов на брифинг след решението на правителството да даде зелена светлина за строителство на втори кабинков лифт в Банско.

В случая той (премиерът) демонстрира изключително национално отговорно поведение, изтъкна Валери Симеонов.

Какви две решение взе кабинетът днес >>

Наскоро премиерът Бойко Борисов заяви, че сам би вкарал за разглеждане точка за втория лифт. Изявлението си той направи след остри критики към него именно от Валери Симеонов след отлагане на решението за лифта. 

На брифинга днес вицепремиерът каза още, че с приетите решения ще бъде направена сериозна крачка не само по отношение на решаване на проблема на ски-зона Банско, а и за създаване на условия за планинския туризъм в Пирин. Той оповести, че предстои по същия начин да се подходи и към другите планински курорти в Стара планина, Родопите и Витоша.

Условията за зимен туризъм у нас са перфектни и не отстъпват по никакъв начин на световно известните планински курорти, смята Симеонов.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев информира, че правителството е взело решение и за възстановяване на Държавното спортно съоръжение "Заека" на Витоша.
За едноименния лифт (в случая влек) Симеонов каза, че предстои възстановяването на "държавния лифт" на Витоша.

По мнението на министъра на отбраната Красимир Каракачанов днес е била направена крачка към разрешаването на проблемите на любителите на ски спорта. Освен това, според него, решенията ще бъдат в полза за разрешаването на икономическите проблеми на населението в Благоевградска област.

По-рано пред Министерския съвет протестираха природозащитници, които не приемат да се строи втори лифт. В същото време стотици жители на Банско и района блокираха за кратко главния път Е-79 при Симитли с настояване да бъде разрешено изграждане на втори лифт в курорта.