80% от участниците, гласували в онлайн анкетата на общинския съветник инж. Симеон Славчев, искат пространството около храм-паметника „Св. Александър Невски“ да остане пешеходна зона, съчетана с парково пространство.

4 % искат мястото да се обособи като „Синя зона“, 13 % от гласувалите искат пространството да остане без промяна, както е сега. Има и привърженици автогарата да остане, но те са само 1% от гласувалите.

Това са временните резултати от допитването на сайта на общинския съветник, като в него са се включили стотици граждани, които с гласа си показват отношение. Те не са безразлични към проблемите на София и пряко се включват в тяхното решаване.

„Всеки, който има конкретно предложение за това как да изглежда пространството около храм-паметника „Св. Александър Невски“, може да го изпрати или на имейла ми (contact@simeonslavchev.bg), или в онлайн приемната му: http://simeonslavchev.bg/contacts/“, призова инж. Славчев.

Представяйки временните резултати от онлайн допитването той обещава, че всяко едно предложение ще бъде представено пред Столичния общински съвет. Анкетата продължава до 13 септември т. г., а резултатите, както и всички предложения ще бъдат представени на заседанието на СОС на 14 септември т. г.

„Призовавам още веднъж всички столичани, всички български граждани, както и гражданските и неправителствените организации да подкрепят и да се включат в онлайн допитването за това как да изглежда пространството около „Св. Александър Невски“. Само по този начин пряко ще се включат в решаването на един от проблемите на София“, категоричен е инж. Симеон Славчев.