Това съобщи днес официалният представител на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин, цитиран от ИТАР-ТАСС, предаде БТА. "Въпреки че името на терориста е известно на следствието, днес няма да го назовем, тъй като в момента текат следствени и оперативно-разследващи мероприятия за установяването и задържането на организаторите на терористичния акт и съучастниците им", каза Маркин.

По-малко от пет дни бяха необходими на Следствения комитет на Руската федерация, за да разкрие терористичния акт от 24 януари на летище „Домодедово”, при който загинаха 35 души, включително и българин, и десетки бяха ранени. Около 130 от пострадалите все още са в болница.

Маркин благодари на всички очевидци на случилото се, на всички граждани, които откликвайки на призива на следователите, са се обадили, за да споделят информация, с която разполагат. В разследването на атентата са участвали 88 следователи и криминалисти, както и оперативни сътрудници на Министерството на вътрешните работи и на Федералната служба за сигурност. Правоохранителните органи се опитват за задържат заподозрени за атентата, предаде Интерфакс, цитирайки източник от органите на ред.

Взривът на международния терминал на Домодедово стана на 24 януари. По предварителни данни терорист самоубиец, намиращ се сред тълпата посрещачи, е задействал натъпкано с поразяващи елементи взривно устройство с мощност 7 кг тротил. Загинаха 35 души и над 130 бяха ранени.
Във връзка с взрива са възбудени две наказателни дела. Едното по четири члена на Наказателния кодекс на Руската федерация, в това число за терористичен атентат, а другото - за неизпълнение на задълженията по осигуряване на транспортна безопасност на летището.