Той бе признат за виновен в брутално изнасилване на своя комшийка, извършено с особена дързост и цинизъм, предаде БТА.
42-годишният експолицай ще трябва да плати и обезщетение на жертвата си Р.М. в размер на 10 000 лева.

Прокурорът по делото Борислав Ковачки поиска 7 години затвор за подсъдимия, като максималното наказание за престъплението е 8 години. Потърпевшата пък претендираше за обезщетение в размер на 50 000 лева.

Според защитата на Бойчев липсват доказателства за вината му, а подсъдимият и жертвата му осъществили доброволен полов акт.

"По-скоро съм доволен от постановената присъда, но ще я протестирам пред Окръжен съд-Благоевград. Все пак става въпрос за полицейски служител, който е призван да защитава гражданите, а не да върши такива деяния", коментира прокурор Ковачки.
Сигурно е, че адвокатът на Бойчев също ще обжалва присъдата.

На 24 септември миналата година сутринта към 08,00 часа тогавашният полицай видял на автобусната спирка в ж.к."Еленово" съседката си Р.М. Поканил я да се качи в колата му, за да я закара до работата й. По пътя й отправил неприлично предложение, но тя не приела. Тогава Бойчев отпрашил с автомобила си към парк "Бачиново". Там осъществил тежкото престъпление.
42-годишната жертва се опитала да избяга, при което получила травма на крака си. След бруталното престъпление полицаят я заплашил да мълчи за случилото се.