Инцидентът станал вчера на бул. "Патриарх Евтимий" в старозагорския кв. "Кольо Ганчев", съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Малкият Адам играел с приятели, когато върху него се нахвърлил оставеният без надзор питбул, съобщи Дарик радио. Детето е нахапано по корема, глезена и ръцете и е спасено от очевидци на кучешката атака. Момчето е настанено в болница. На място пристигнали три патрулни коли на полицията и екип на общинския приют за кучета.

„Питбулът стоеше до едно колело. Беше с повод и верижка, но не беше вързан. Собственикът го нямаше. Появи се 10 минути по-късно. Оказа се, че това е небезизвестният с проявите си Георги Терзиев", разказа директорът на зоопарка в Стара Загора д-р Радослав Михайлов.

Животното е стопанисвано от 52-годишния Терзиев без необходимите документи. На собственика е съставен акт за административно нарушение. Питбулът е настанен в общински приют. Установява се дали кучето има ваксина за бяс. По случая е образувано досъдебно производство. Не е изключено дело срещу стопанина да заведат и родителите на детето.

Преди година в град Кула питбул, разхождан от собственика без каишка и намордник, нахапа жестоко 9-годишно момче. То бе настанено в болница с разкъсно-контузни рани по лицето, шията, главата и лявата ръка.