Инцидентът стана при укрепването на отнесения Главен път Е-79 в Кресненското дефиле, предаде БГНЕС. Няма следа от самосвала и шофьора, въпреки че се появи неофициална информация, че шофьорът е успял да изплува и да се спаси.

Главен път Е-79 вече е затворен изцяло. Камионът е трябвало да изсипе камъни в подкопаната от реката дясна лента от пътя в посока Кресна, когато се е свлякъл участък от пътя. Шофьорът е 45-годишен и е от град Белица. Лявото платно на пътя също е напукано и е готово да се срути. Пътуващите по маршрута трябва да използват обходния маршрут Симитли-Банско-Гоце Делчев-проходът "Папазчаир"-Катунци-Кулата и обратно.

Придошлата река Струма отнесе част от трасето на международния път София-Кулата и първоначално движението в засегнатия участък се осъществяваше в една лента. 30 минути след полунощ реката покачи нивото си с над 5 метра и на 2 места в района на кресненските ханчета и гара Яворов се качи на Главен път Е-79. Най-опасно е положението в района на гара Яворов, където е отнесено половината трасе.