Инцидентът стана малко след обед, пише БТА. 23-годишният Александър Димитров правел изолация на един от високите жилищни блокове срещу сградата на Общината в центъра на града.
Той изгубил равновесие и паднал от 18-20 метра височина.

Младежът е откаран и настанен в реанимация в МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник.
"Той беше приет с разкъсан далак, кръвозагуба в стомаха и контузни рани по цялото тяло. Направена му е операция. Състоянието му е стабилизирано", поясни изпълнителният директор на лечебницата д-р Вяра Церовска.

Младежът е в критично състояние, каза обаче за "Фокус" Екатерина Асенова от Областната инспекция по труда – София област. Не става въпрос за трудова злополука, а за инцидент, уточни тя.

По думите й, двама братя са отишли да помагат на свой приятел, който има апартамент на осмия етаж и е започнал да си прави външна изолация. Инцидентът е станал, когато тримата са започнали да правят хидроизолация на калкана. Младежите са забили на покрива осигурителни столчета, с които да се спускат. Анкерният болт не е издържал и Александър е паднал със столчето на задните си части.

В неделя жена сряза въжето на строител алпинист, който слагал топлоизолация на апартамент в жилищен блок в кв. "Трошево" във Варна, пише в. "Стандарт". По чудо мъжът не паднал на земята от 4-ия етаж. Спасила го бързата реакция на негов колега, който навреме го хванал.

Алпинистите веднага извикали полиция и им споделили опасенията си, че става въпрос за опит за убийство чрез прерязване на въжето, на което мъжът е висял. Съседка от 4-ия етаж влязла в кавга с работниците, които й вдигали шум. Затова се предполага, че тя отмъстила, като резнала въжето.